2020. március 27., péntek

Giorgio Pressburger: A fehér közök törvénye - Jelenlegi ára: 620 Ft


Giorgio Pressburger magyar származású író 1937-ben született Budapesten. 1956-ban ikertestvérével, Miklóssal (Nicola) még mint Pressburger György hagyta el Magyarországot. Rómában biológiát tanult, 1975 óta Triesztben él. Nemrégiben a budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatójává nevezték ki. – Kezdetben színdarabokat írt, majd újságíró testvérével közösen szülővárosában, a Józsefvárosban játszódó novellákat.
Pressburger elbeszélõ; prózájára – melynek középpontjában a közép-európai zsidóság áll – erõ sen hatott Franz Kafka.
A beteg, a groteszk, a tehetetlen attrakciója, a mintegy nekrofíliás vágy keverve az intellektuális kíváncsisággal Giorgio Pressburger írásában is megjelenik.
Pressburger hipnotikus erejű novellája, a Vera (A fehér közök törvénye című kötetben) többek között azt kutatja, hogy a passzivitás, a teljes kiszolgáltatottság milyen érzelmeket vált ki az emberi lélekben. Mit hoz ki belőlünk az ismeretlen? Ismerjük-e magunkat eléggé, hogy erre felkészüljünk? Hiszen még a saját érzéseinknek is kiszolgáltatottak vagyunk. Pressburger az érzelmeknek ezt a sötét mélységét kutatja: a tudományos kíváncsiságot, ami szerelemmé, majd gyűlöletté válik..
Könyv: Giorgio Pressburger: A fehér közök törvénye
Kiadó: Európa
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1993
Oldalszám: 138
ISBN: 9630755939
Fordította: Magyarósi Gizella
A fotók szerinti jó állapotú példány.


Jelenlegi ára: 620 Ft
Az aukció vége: 2020-04-17 23:15 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése